Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse 2016


Verksamhetsberättelse Malmö Roddklubb 2016

Styrelsens arbete
Under det gångna året har styrelsen fortsatt att fokusera på ett mer långsiktigt arbete. För att inte enbart arbeta med att lösa frågor från en vecka till nästa, har vi enats om de reviderade stadgarna, rättvisa regler för tävlande och ekonomisk ersättning och återgått till enhetliga regler kring hur båtmaterialet ska användas. Vi har fortsatt att se över avtal och försäkringar, avslutat några och uppdaterat andra. Förutom dessa kontorsgöromål, har vi inbjudit er medlemmar att delta i material- och husvård, där vi gemensamt hjälps åt. Stundtals är detta jobb väldigt tungrott(!) och här ber vi fler att hjälpa till.

Vi har sett det nödvändigt att upprusta båtar och åror, köpt in delar för att renovera det material vi har och har kommit en bit på väg. Framför allt är det båtar och åror till nybörjarverksamheten som har fått ett rejält lyft, men även vår båttrailer har getts ett lyft och är nu redo för nya sponsorer!

Stora utmaningar för 2017 och framåt, är att bibehålla en trygg budget. Vi vill inte ta av sparade pengar för driften, utan använda fonderade medel för investeringar – klubbhuset, båtar och åror, t ex.

I arbetet har vi kunnat knyta goda kontakter med Malmö kommun, Fritidsnämnd och Fastighetskontor. Vi hoppas på råd och stöd i våra satsningar på brygga, landgång och – inte minst – klubbhuset. Vi har ett spännande och utmanande år framför oss och där hoppas jag att du vill vara delaktig och bidra med det du kan!

Per Ekström, ordförande

Möten
Styrelsen har haft 12 protokollförda möten under verksamhetsåret, inklusive konstituerande möte. För alla medlemmar i klubben har dessutom ett vårmöte arrangerats den 23 april 2016 samt ett höstmöte den 24 september 2016.

 

Styrelse 2016:

Agnes Hedengren, (studentrepresentant)

Danilo Chinchilla (kassör)

Fredrik Palm

Negin Nazari (sekreterare)

Nils Svensk

Per Ekström (ordförande)

Timo Ulfskans (roddchef)

 

Nybörjarverksamhet
Under våren hade vi två helger med introkurs till rodd totalt 4 olika tillfällen. Då fick deltagarna två pass på vattnet och lite teori däremellan. Fortsättningskursen var sedan 8-10 tillfällen med Camilla Persson och Magnus Strömsnäs som tränare. Fortsättningskursen var till största del i inriggad 4, samt singel- och dubbel-jigg. I slutet av kursen roddes det 8+ med imponerande resultat. Under sommaren fanns sporadiska uppstyrda träningspass och även träningspass ihop med studentavdelningen LURK.

Under sommaren gick också Camilla Persson och Magnus Strömsnäs tränarutbildning 1 för rodd.

På hösten bildades träningsgruppen Malmö Originals vilka har som mål att träna kontinuerligt och tävla något race under säsong 2017. Malmö Originals har träningsschema och 3-4 inbokade träningar per vecka. Även om målet var tävling 2017 så blev det tävling redan hösten 2016 då de tävlade inriggad 2+ och 4+ på Copenhagen Harbourrace ihop med LURK. Bästa placeringarna blev silver i dam 2+ och guld för herr 2+ (vilken bara roddes av LURK).

Tävlingar

 • Inomhusrodd, Stockholm jan-feb med deltagande studenter i Studentklasserna
 • Sprint-SM ???
 • Sorö, MRK representerades i scullerfyra i mastersklassen.
 • Bagsvaerd, World Rowing Masters Regatta i september. MRK representerades i scullerfyra, dubbel samt åtta I combination med Jönköping och Huskvarna.
 • Copenhagen Harbour Race, blåsig tillställning, inställda åttelopp och enbart inriggarklasser.
 • Studenterna deltog på Student-SM i Farsta, sept.
 • Inomhus Rodd-SM serie deltävling 1 i Borås, december. Max Salminen representerade MRK, och serien fortsätter i Jan och Feb 2017.

Tränings- och båtmaterialet
Tack vare en frikostig donation från familjen Christensson, har vi haft möjlighet att skaffa sex par nya tävlingssculleråror. Dessutom har vi skaffat två par mycket bra sculleråror till bl.a. Tore P. Samtliga nya åror har gjort att vi kunnat märka om många av årorna. Vi prioriterade om bland årorna, så att bra åror har märkts upp till bl.a. våra nybörjar båtar.

Genomgång och renovering/reparation av samtliga kolfiberåror. Spruckna åror lagade, saknade och trasiga årlommar utbytta, slitna holkar och klackar utbytta, nästan alla årblad målade.

En del av träårorna har också fått en genomgång med ny färg på bladen.

Riggar har renoverats bl.a. på Bingo med nya svirvlar och axlar.

Träningsredskap har reparerats, och servats.

Båthuset
Under året har vi haft ett antal återkommande ”Fixardagar” på klubben då båtar och klubbhus reparerats – städats – röjts med flitigt deltagande. Genomförda åtgärder:

 • Ytterdörren utbytt.
 • Verkstad och båthall utrymd och organiserad, dock återstår mycket arbete.
 • Båthallsportar målade på utsidan.
 • Balustraden oljad på utsidan.
 • Två glas till fönster i styrketräningshörnan fixade som följd av stenkastning.
 • Fyra runda fönster i båthallen fick också nya glas.
 • Bryggan, rampen ner, skadades i Julstormen pga. högt vattenstånd och hård vind.

Kommande under 2017:

Fasaden måste renoveras framför allt ut mot Slussplan. Rasrisk!

Bryggan måsten lagas provisoriskt, eller bytas ut om den inte går att reparera.

Lokaluthyrning

Lokalerna har främst varit uthyrda för födelsedagsfester eller studenter, men även utbildning, då Svenska Roddförbundet höll en tränarutbildning, nivå 1. I princip bara icke-medlemmar som har hyrt lokalen. Intäkter från lokaluthyrning + event landar på totalt 18 000 kr.

Lokalbokningarna fortsätter att komma in och vi har redan två studentfester till sommaren inbokade samt en födelsedagsfest i mitten av januari. Att lägga ut vår lokal på samlingssidor för lokaler har gett ett rejält uppsving på antal förfrågningar.

 

 

Uppdaterad: 23 MAR 2018 20:37 Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info