Hoppa till sidans innehåll

Vad händer på Hjelmsjön?

12 FEB 2019 16:21
Efter mycket arbete av de skånska och halländska rodd- och kanotklubbarna, är åter anläggningen vid Hjelmsjön, Örkelljunga, i gott skick. Då vi är delägare, har vi möjlighet att nyttja klubbhus och sjön för träning.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 16:21

Hjelmsjönäs är en rodd- och kanotanläggning av god klass, bara lite mer än en timmes resa från Malmö. Här har de skånska roddklubbarna en bit in på 1960-talet skapat en tränings- och tävlingsmiljö, som under många år höll hög, internationell klass. Här har malmöroddare fostrats, men också lagt ned tusentals arbetstimmar, främst under Tore Perssons ledning.
    (På senare år har vi malmöroddare lyst med vår frånvaro! Vi behöver haka på och dra vårt strå till stacken, för att med gott samvete åka upp och träna eller delta på kommande tävlingar.)

Efter hand har vi och övriga skånska roddklubbar tappat ork och klubbstuga och bana har behövt en rejäl översyn.  Föreningen Hjelmsjö Arena bildades och till denna har roddvänner i Halland, men också nyfunna vänner bland kanotister, sökt sig. Under de senaste två åren har denna förening föredömligt satsat tid, kraft och pengar på att rusta upp klubbhuset. Goda kontakter har knutits med Örkelljunga kommun, som har ställt upp och bekostat muddring av banan. Under 2018 kunde föreningen, med stöd av bl a Skåneidrotten, investera i en helt ny bana, med vajrar, fästen och bojar. 

Detta gör, att vi nu kan skåda en nyvaknad arena för rodd- och kanotsport på Hjelmsjön! En mindre kanottävling arrangerades i september i fjol och i vinter har Hjelmsjö Arena sökt - och fått - Svenska Mästerskapen. Tillsasmmans med Örkelljunga kommun har man även sökt arrangörsskapet för FISA World Masters Regatta. 

Länk till Hjelmsjö Arenas fb-sida hittar du här.

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info