Hoppa till sidans innehåll

Ska vi arrangera SM-veckan 2019?

05 APR 2018 19:51
Malmö Roddklubb var med och arrangerade Sprint -SM både 2009 och 2010. Nu har vi möjlighet 2019 igen! Peter Berg, Helsingborgs RK, besökte oss lördag 7/4 för att berätta om vad som krävs av oss.
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 21:06

I år arrangeras SM-veckan av Landskrona och Helsingborg tillsammans. Det är ett evenemang, som har vuxit sig allt större sedan starten i Malmö 2009 och fjolårets antal SM-idrotter (50 st i Borås) kommer att slås i år (54 olika idrotter). Och till 2019 blir de ännu fler!

Vi har fått frågan om vi kan stå som arrangör av Kustrodds-SM om ett år, ett liknande arrangemang som våra vänner i Helsingborgs och Landskronas roddklubbar står för i sommar.

För att få veta mer om vad det innebär, bjöd vi Peter Berg till oss lördag 7 april. Peter är med i kommittén för i år och har god koll på vad som krävs för tävlingarna. Han och Maria Pelvén informerade om förberedelser, planering och, framför allt, hur mycket personal som krävs för att ro (!) arrangemanget i hamn.

Då tävlingarna tv-sänds, har det blivit allt viktigare att hålla de olika idrotterna samlade och detta sker i s k kluster. Ett sådant är i år området kring Fria Bad i Helsingborg - nästa år kommer Ribersborg i Malmö att vara ett sådant kluster och det är där vi skulle kunna låta SM i kustrodd avgöras.

När styrelsen hade funderat under några dagar, beslutades att vi tar på oss uppdraget. Det innebär mycket arbete, men vi tror att det kan ge stor uppmärksamhet åt costal rowing - och därmed även ge rodden i Malmö en knuff åt kustrodd till.

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info