Hoppa till sidans innehåll

Renovering pågår!

19 SEP 2019 09:40
Altanen är just nu en byggarbetsplats och det ser lite stökigt ut. Men under september ska arbetet vara klart och då har vi en fasad som håller i årtionden framöver!
  • Uppdaterad: 19 SEP 2019 09:40

Fasaden utåt altanen är hårt utsatt för väder och vind. Det har under åren uppstår sprickor, som ovanför fönsterna har blivit till större glipor och teglet riskerar att trilla ner. Delar av fasaden buktar utåt och det är inget vi kan lappa och laga själva.
     Byggfirman Thage gjorde ett gott arbete med fasaden utåt gatan för två år sedan och får förtroendet att åtgärda även altanväggen. Rivningsarbetet är nu avklarat och ny vägg på väg upp. Nytt tegel ersätter skadat, men det mesta är i gott skick och återanvänds. Fasaden blir något "prickig" ett tag framöver, men avgaser och andra luftföroreningar återger snart fasaden en jämn och murrig nyans! Om vi inte är så ambitiösa, att vi tvättar hela väggen ren, förstås.

Arbetet med yttervägg och trappa kostar ca 200 000 kr, pengar vi får ta från båtfonden. Det hade varit roligare att köpa båtar och åror för de pengarna, men läget blev allt mer akut och huset måste vara tätt inför vintern. Känner läsaren av dessa rader en roddvänligt sinnad mecenat, så är ett bidrag till renovering välkommet! Ska vi återfå vårt klubbhus i sin forna glans, kostar det 8 miljoner kr - plus moms!

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info