Hoppa till sidans innehåll

Renovering klar!

12 OKT 2019 11:52
Nu är arbetet med att mura upp tegelväggen mot altanen avslutat. Även den yttre trappan har fått en översyn och är nu säker att gå i.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2019 11:52

Renoveringen av klubbhuset fortsätter och det senaste arbetet är nu avslutat. Tegelväggen mot altanen hade blivit allt sämre, till stor del för att den ligger i ett utsatt läge med omväxlande regn, sol, snö och vindar. Under årens lopp har fukt trängt in och orsakat rost i järnbalkar bakom teglet. Sprickor i fasaden har blivit allt större och tegel har riskerat att trilla ner. "Pelarna" vid flaggstång och mellan fönsterpartierna har gett med sig och buktade oroväckande. Att lappa och laga var en idé och hade kostat mindre. Men då hade troligen problemen uppstått på nytt om några år.

Efter moget övervägande, beslutade styrelsen att låta riva hela ytterväggen, ersätta dåligt tegel och bygga upp den igen. Mycket av det gamla teglet var i gott skick och gick att återanvända . Nytt tegel ersätter skadat.
     Järnbalkarna har rengjorts och rostskyddats och nya tegelbalkar har lagts ovanför fönsterna. Nu ska förhoppningsvis den nya väggen stå emot vädrets makter under många årtionden framöver!

Yttertrappan har även den varit i ett dåligt och rent av farligt skick. Skadade trappsteg har nu lagats och väggen invändigt i båthallen har fogats om och putsats.

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info