Hoppa till sidans innehåll

Nya regler för ekonomiskt stöd

20 DEC 2019 11:13
Samtliga ekonomiska stöd inom idrottsrörelsen har fått nya regelverk. En del förändringar påverkar idrottsföreningarna direkt. Bakgrunden är ett beslut på Riksidrottsmötet i maj 2019.
  • Skapad: 20 DEC 2019 11:13

Idrottsföreningar kommer även i fortsättningen ha möjlighet att söka LOK-stöd för sin barn- och ungdomsverksamhet. Däremot är en viktig nyhet att alla idrottsföreningar från den 1 juli 2020 måste göra en fullständigt digital närvaroregistrering för att vara berättigade ekonomiskt stöd.

Projektstöd för inkludering
Idrottsföreningar kommer även framåt ha möjlighet att söka projektstöd för att inkludera nyanlända i föreningsverksamheten. Detta söks via vårt distriktsidrottsförbund, som efter årsskiftet byter namn till RF-SISU Skåne.

Projektstöd barn- och ungdomsidrott
Det kommer fortfarande vara möjligt att söka stöd för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Från 2020 kommer det gå att söka inom följande områden: Utveckling av ungdomsidrotten, stöd till idrottssvaga områden samt inom området utbildade barn- och ungdomsledare. Detta projektstöd kan som tidigare ansökas om hos SF eller ert distriktsidrottsförbund.

Idrottslyftet
Idrottslyftet som program och begrepp försvinner. Ambitionen med Idrottslyftet finns dock kvar även om det ekonomiska stödet delats upp i ett par olika områden för en tydligare struktur och för att säkerställa att resurserna används på bästa sätt. De medel som idrottsföreningarna har kunnat ansöka om finns kvar, men har fördelats på stöden ovan.

Målet med förändringarna i stort är att idrotten ska nå fler, att fler ungdomar ska idrotta längre, en jämställd idrott prioriteras och att alla kan vara med oavsett förutsättningar.

Läs mer på Riksidrottsförbundets hemsida.

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info