Hoppa till sidans innehåll

Lyckat SM i Kustrodd!

01 JUL 2019 15:46
Det blev svenska framgångar i spännande lopp under SM i Kustrodd den 29-30 juni. Start och mål var vid T-bryggan på Ribersborgsstranden i Malmö.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2019 15:46

För att vara ett svenskt mästerskap, blev det ett ovanligt internationellt evenemang, minsann! Roddare från Nederländerna, Storbritannien, Hong Kong, Peru m fl hade hörsammat kallelsen och bidrog till tuffa lopp under två dagar.

I damernas singel vann Maria Pelvén, Helsingborgs RK SM-guld, före Emma Frenne, Höganäs RF. Maria vann även hela klassen totalt, med Nederländerna på andra- och Italien på tredjeplats.

Svensk Mästare i herrklassens singel blev Pontus Gustavsson, Höganäs RF, med Vaxholms Gaetan Delhon på silver- och Helsingborgs Peter Berg på bronsplats. Gustavsson vann även den internationella klassen.

Svenska Mästare i damernas dubbelsculler blev Kristen Croteau Andersson/Maria Pelvén, Helsingborgs RK. Höganäs RF knep silvret med Emma Frenne/Sophie Antonson i båten och bronset gick till Helsingborgs RK, Malin Dunefloo Larsson/Elisabeth Lindgren. I den internationella klassen segrade därmed Croteau/Pelvén.

I herrarnas scullerfyra gick guldet till Helsingborgs Peter Berg/Jonathan Wright/Thomas Olsson/ Erik Sebelius, med Maria Pelvén vid rodret. Laget slutade tvåa i den internationella klassen.

Pelvén och Berg hade en svettig helg på flera sätt! Förutom en stekande sol från klarblår himmel, deltog de i flera av klasserna detta SM. De kunde ganska lätt ro sig till en finalplats i den mixade dubbelscullern och där kom de på andraplats i den internationella klassen - men de vann SM-guld bland de svenska deltagarna!

Loppen flöt på utan några incidenter och roddarna hade god service och paus för vila mellan försök och final. Domarna var nöjda med tävlingarna, som pågick en bit ut från stranden och de badande malmöborna. Stränderna och brygga var fulla av roddintresserade och badsugna och vid varje lopp sökte sig mellan 70 och 90 personer längst ut på T-bryggan för att kunna följa med i start- och målgång. Längre in mot stranden höll speaker Joakim, med Amanda som expertkommentator, publiken på land informerade med vad som hände ute på vattnet. Amanda satt även med i domarbåten och kunde avge direktrapport från loppet!

Under båda tävlingsdagarna hade vi tre roddmaskiner igång på bryggan vid båtplatsen/sekretariatet. Här var det många som stannade till och ville prova på att ro maskin. Nere i vattenbrynet låg en kustroddsingel och även där hade intresserade möjlighet att prova rodd "på riktigt", under ledning av våra ledare.

Här finner du komplett resultatlista.
Mer info och många bilder hittar du på vår facebooksida.

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info