Hoppa till sidans innehåll

Arbete på klubbhuset

17 MAJ 2019 18:52
Vi behöver gå vidare med att reparera klubbhuset. Fasaden utåt altanen är i dåligt skick, liksom infästningarna till den utvändiga trappan.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2019 18:52

Vårt nuvarande klubbhus stod färdigt 1942 och var då ett av de modernaste i landet. Nu fyller det 77 år och nödvändiga reparationer behöver göras, invändigt såväl som utvändigt. Under 2017 lät vi byggfrman THAGE mura om delar av fasaden utåt gatan, då tegel riskerade att rasa ner.

Fasaden utåt altanen är i nästan samma dåliga skick och för att det inte ska bli värre, togs beslut på årsmötet att riva ner dåligt tegel och mura upp på nytt. Vi har låtit THAGE räkna på det, då vi är väldigt nöjda med deras förra arbete med fasad och brygga. Vi har diskuterat två alternativ:

1) Knacka ner tegel från taket ner till ovandelen av fönsterna + vissa delar ända ned till underkant av fönsterna. Väggen vid flaggstången har t ex fått utstå påfrestningar genom åren. Teglet som ligger under trappan har vi redan betalt från förra arbetet.
Kostnad ca 80 000 kr + moms.

2) Metoden ovan gör, att nytt och gammalt tegel blandas och den del vi inte gör vid, kan i framtiden behöva muras om. Alltså bad vi om offert på hela fasaden utåt altanen, vilket kräver inköp av mer tegel.
Kostnad: ca 50 000 kr + moms.

Dessutom har den utvändiga trappan länge varit i dåligt skick, vilket syns på insidan av väggen i båthallen. Här behövs knackas ned puts, fogas om tegel och putsa upp på nytt. Detta ingrepp går även in en bit i styrkehörnan.
Kostnad: ca 20 000 kr + moms.

Summa summarum: 150 000 kr + moms, att tas ur klubbkassan. Det hade varit roligare att köpa nya båtar och åror för pengarna!

Har du bra idéer kring hur vi annars skulle kunna finansiera denna renovering, så kontakta någon i styrelsen bums! Maila: This is a mailto link

(Ska vi gå vidare, byta ut fönster, renovera ett dåligt elsystem, byta rör och avlopp, isolera med moderna metoder och renovera hela klubbhuset, har vi fått uppgift på en kostnad kring 8 miljoner kronor! Plus moms!)

 

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info