Hoppa till sidans innehåll

Ansökan SM-veckan 2019

26 APR 2018 08:46
Nu är ansökan gjord och vi har haft möte med arrangörerna för SM-veckan Sommar 2019. Plats för SM i kustrodd blir troligen Ribersborg, där även andra tävlingar kommer att arrangeras.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 09:11

Tisdagen den 24 april var vi kallade till möte med Malmö Stads evenemangsenhet, där också representant från Skåneidrotten deltog. Via telefon deltog Peter Berg, projektledare för årets SM i kustrodd, Helsingborg och Svenska Roddförbundets generalsekreterare, Per Lundberg. Från Malmö Roddklubb deltog ordförande Per Ekström.

Syftet var, att presentera en plan för hur SM i kustrodd ska arrangeras - om vi nu blir godkända! Det är många idrotter som vill vara med på en tv-sänd SM-vecka, se. Peter Berg kunde redogöra för upplägget, hur tävlingen går till, vilken plats som krävs, om vi behöver ha tillgång till tält, el, högtalare, toaletter och annat.

Arrangörerna kunde berätta hur deras upplägg ser ut, att vi får uppbackning med marknadsföring och "branding" på området, d v s att det blir enhetlig skyltning med loggor, bilder och text. Vi kommer också att bjudas in till årets tävlingar vid stranden Fria Bad i Helsingborg, för att se hur det går till.

Malmö Roddklubb har varit med om att arrangera tävlingar på Hjelmsjön, klubben genomförde två lyckade Sprint-SM på kanalen 2009 och 2010 och vi arrangerade Drakbåtsfestivalen 2014, tillsammans med kanotisterna. Frågan är nu – blir vi tillräckligt många som vill och kan engagera sig? Skulle DU redan nu kunna planera in tid för arbete med SM-veckan 2019?


Tuff variant av roddsport i öppet hav!

 


Ro in till stranden – spring in i mål!


Bansträckningen i Helsingborg. 

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info