Hoppa till sidans innehåll

Reparera mera

03 AUG 2019 10:50
Roddbåtar är ömtåliga och går lätt sönder. De tål inte en duns mot bryggan eller flytande stock i vattnet. Som tur är, går det lätt att reparera.
  • Skapad: 03 AUG 2019 10:50

En tävlingsbåt är väldigt ömtålig, då den ska vara lätt och snabb. Den består av kompositmaterial, olika plaster och lätta metaller - eller numera kolfiber.

Motionsbåtarna får gärna vara lite tyngre, grövre i skrovet och gjord av mera hållbara material. Men likväl går dessa lätt sönder om man ror på bryggan eller kanalkanten.

Under sommaren har vi sett över nybörjarbåtarna, så att de ska vara i gott skick under fortsatt träning för våra motionärer. Kristina Sund (bilden) har gjort ett gott arbete med BonZan, vår dubbelsculler för motionsrodd. Superstar har fått reparerat en rigg och de båda inriggade fyrorna har tidigare fått läckor lagade. 

Magnus har påbörjat en renovering av Mjölner, en singel som är en bra båt att fortsätta i efter att man har rott ca 50 turer i andra båtar. Spant lagas, det sk "skvättbordet" ska komma på plats och förstärkas, slejdbanor och fotspark renoveras/bytas och så ska ny duk på.

Utöver detta, har firma Schröder lovat att nya riggar till Ragnhild, fotspark, skor och annat material vi beställde i december nu är på väg! Men det tror vi när paketet anlänt...

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info