Hoppa till sidans innehåll

Klubbhuset repareras

01 AUG 2019 16:46
Fasaden utåt altanen är i dåligt skick och måste tätas, för att inte större skador ska uppstå. Likaså är den utvändiga trappan i behov av reparation.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2019 10:53

På senaste styrelsemötet beslutades, att vi beställer en större reparation av klubbhuset. Det är delar av fasaden utåt altanen som har sprickor och där teglet har släppt ovanför fönsterna. Hela stolpen som håller flaggstången har gett sig och skadorna riskerar att bli värre.
     Vi kan låta reparera endast de skadade delarna och på så sätt komma undan något billigare i dagsläget. Risken är dock stor, att skador uppstår på övriga delar av altanväggen och att nya arbeten måste till om några år. Därför kommer byggföretaget Thage att montera ned hela ytterväggen åt altanen till - och mura upp den igen, med nytt tegel. Då vet vi att den kommer att stå emot väder och vind i många årtionden till!

Den yttre trappan har länge haft skador och nu är risken stor att någon trillar i den. Arbetet består i att reparera innerväggen i båthallen, där de gjutna infästningarna ligger och att se till att trappstegen sitter fast.

Arbetena beräknas kosta oss ca 200 000 kr och ska komma igång senare i höst.

I och med att vi äger klubbhuset själva, får vi inte en krona i bidrag av Malmö Stad eller andra stödgivare till idrotten, utan måste ta av klubbkassan! De pengarna hade vi hellre velat använda till inköp av nya båtar, t ex.
     Mecenat med hjärta för roddsport får gärna höra av sig till styrelsen med fråga om ekonomiskt stöd!

Skribent: Per Ekström
E-post: This is a mailto link


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Malmö RK - Rodd
Slussplan 1
21130 Malmö

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: info@malmoroddklubb....

Se all info